About herbs

Luonnonyrtit ovat olleet osa ihmisen ruokavaliota jo ammoisista ajoista alkaen. Niillä on maustettu ruokia ja juomia tai niistä on tehty ruokia ja juomia. Tällä hetkellä suuren yleisön kiinnostus villiyrttejä – samoin kuin marjoja ja sieniä – kohtaan on kovassa nousussa. Kemikaalien ja lisäaineiden sijaan halutaan luonnollisia aineita.

Luonnollisuuden kaipuu ulottuu sisäisesti nautittavien tuotteiden lisäksi myös ulkoiseen käyttöön. Ihonhoidossa luonnonkosmetiikka on yhä suositumpaa. Yrteillä saa voiteisiin ja saippuoihin  tuoksua, tehoa, rakennetta ja näyttävyyttä.

Niin mukava kuin yrttejä onkin sujauttaa sinne sun tänne säännöllisesti, on hyvä muistaa, että yrteissä on erilaisia vaikuttavia aineita, joihin ihmiset voivat reagoida eri tavoin. Jotkut yrtit tai niiden sisältämät aineet voivat aiheuttaa allergisen reaktion – kuten moni muukin luonnontuote, esimerkiksi pähkinät ja siitepöly. Joidenkin yrttien vaikuttavat aineet eivät sovi tiettyjen lääkkeiden kanssa, esimerkiksi mesiangervo ei sovi verenohennuslääkettä käyttäville.

Raskaana olevien ja imettävien on aina syytä keskustella yrttien käytöstä lääkärin kanssa. Samoin jos on sairauksia tai lääkitys. Yrttejä ei ole hyvä käyttää pitkiä aikoja kerrallaan. Jos innostut juomaan yrttiteetä päivittäin vaikkapa vastustuskyvyn parantamista tukemaan, parin viikon kuluttua olisi hyvä vaihtaa yrttejä. Voit aina kysyä meiltä lisää tai lukea käyttämistämme yrteistä Tietoa tuotteistamme -sivulta.

Terveisin,

Hanna Romppainen

Vastaa