Tietoa tuotteistamme

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet

Luonnon antimilla on lukuisia eri vaikutuksia. Jotkin yrtit vähentävät turvotusta, toiset lievittävät hyönteisten pistojen ärsytystä. Keräsimme tähän tietoa luonnonkosmetiikassa käyttämistämme raaka-aineista sekä tuotteidemme käyttökokemuksista, jotta osaat valita juuri sinulle sopivat tuotteet. Tältä sivulta löydät käyttökokemuksia muun muassa pihkavoiteista sekä yrttivoiteista. Lisää käyttökokemuksia löydät myös tuotesivuilta.


Siankärsämö

Siankärsämön kukissa on puhdistavia ja voimakkaasti supistavia aineita. Käytetään hoitamaan erilaisia iho-ongelmia. Kipua lievittävä yrtti. Elvyttää laskimo- ja ääreisverenkiertoa ja lymfajärjestelmää. On tulehduksia estävä, antibakteerinen, antibioottinen ja alentaa jonkin verran kuumetta.

Nokkonen

Nokkonen vähentää turvotusta ja stimuloi munuaisten toimintaa. Se tasaa verenpainetta ja edistää suoliston toimintaa. Nokkonen poistaa tulehdusta ja kipua sekä turvotusta, lievittää lihaskipua, laukaisee lihaskouristuksia. Kasvia pidetään kaikin tavoin käytettynä terveellisenä, vahvistavana ja vastustuskykyä lisäävänä kasvina.

Ruusu

Kosmetiikassa käytettynä ruusulla on ihoa puhdistava ja rauhoittava vaikutus. Ruusu myös virkistää ihoa.

Valkoapila

Valkoapila on vahvistava ja yleiskuntoa kohentava yrtti, jolla on virtsaneritystä lisäävä vaikutus. Se sopii hyvin esimerkiksi kihtiin ja reumaan.

Poimulehti

Kosmetiikassa käytettynä poimulehti puhdistaa ja hoitaa ihoa. Se sisältää paljon flavonoideja, jotka muun muassa suojaavat ihoa hapettumiselta eli toisin sanoen vanhenemiselta. Poimulehdellä on antiseptisiä ja ihoa supistavia ominaisuuksia.

Rosmariinin eteerinen öljy

Rosmariinin eteerinen öljy on voimakkaasti stimuloiva ja lämmittävä öljy, joka virkistää verenkiertoa ja soveltuu jäykkien lihasten rentouttamiseen. Rosmariini on vanha reumatismilääke, joka laukaisee lihaskouristuksia ja lievittää kipuja. Runsaasti käytettynä rosmariini saattaa nostaa verenpainetta. Ei sovi epilepsiaa sairastaville


Ruusun eteerinen öljy

Ruusun eteerinen öljy hurmaa tuoksullaan ja kohottaa mielialaa. Se elvyttää ihoa ja auttaa sitä lempeästi uusiutumaan. Ruusu vahvistaa erityisesti naisen elinvoimaa ja elvyttää tasapainoa. Sillä on ryppyjä ennaltaehkäisevä vaikutus ja se uudistaa ja silottaa vanhenevaa ihoa. Antiseptisena öljynä ruusu voi auttaa kuivan, ärtyneen ja tulehtuneen ihon hoidossa.


Rypsiöljy

Kosmetiikassa omega-rasvahappoja sisältävä rypsiöljy on tehokas kuivan ihon kosteuttaja. Öljy kosteuttaa, ravitsee ja pehmentää kuivaa ihoa. Rypsiöljy on okkulsiivinen, eli estää kosteuden haihtumista iholta ja näin ollen sitoo kosteuden ihon sisään.


Jojobaöljy

Jojobaöljy on nestemäistä vahaa, jota saadaan jojobakasvin siemenistä. Käyttämämme jojobaöljy on luomulaatuinen kylmäpuristettu ja puhdistamaton jojoba golden -öljy. Se kosteuttaa, ravitsee, rauhoittaa ja suojaa ihoa, ei tuki ihohuokosia, tasapainottaa talineritystä ja hoitaa tulehduksia.

Hunaja

Hunaja suojaa, hoitaa, kirkastaa ja ravitsee ihoa. Se pehmittää ihoa, elvyttää verenkiertoa ja kosteuttaa. Hunaja ehkäisee myös tulehduksia, joten siitä on apua erilaisten ihovaurioiden paranemisessa.

Mesiangervo

Alentaa kuumetta, lisää hien- ja virtsaneritystä sekä lievittää kipuja, särkyjä ja tulehduksia. Kihti- ja reumatismivaivoihin. Poistaa nestettä, vähentää turvotusta. Ei sovi salisylaatti- ja aspiriiniallergisille eikä verenohennuslääkkeitä käyttäville. Astmaatikkojen käytettävä varovasti. Ei sovi lapsille flunssaan tai vesirokkoon.

Kultapiisku

Kultapiiskua on kansanparannuksessa käytetty reuman ja nivelsairauksien hoitoon sen nestettä poistavan ominaisuutensa takia. Kultapiisku auttaa ehkäisemään tulehduksia ja sienten kasvua. Kasvin sisältämät saponiinit edistävät liman irtoamista. Kultapiisku on ikivanha virtsatierohto. Vain lyhytaikaiseen käyttöön. Ei sovi henkilöille, joilla on munuaissairauksia tai sydämen vajaatoiminta.

Puna-apila

 Puna-apila puhdistaa, pehmentää ja supistaa ihoa. Tästä syystä puna-apila sopii hyvin muun muassa kylpyihin.

Tyrnin lehti

Tyrnin lehdissä on miltei yhtä paljon ravintoaineita kuin sen marjoissakin. Lehdet pehmentävät, virkistävät, ravitsevat ja lisäävät ihon kimmoisuutta. Ne sisältävät paljon C-vitamiinia ja sopivat erityisen hyvin vanhenevalle iholle

Ylang ylangin eteerinen öljy

Ylang ylangin sensuelli tuoksu sopii romanttisiin hetkiin. Se kohottaa mielialaa sekä rauhoittaa, rentouttaa ja vapauttaa. Ylang ylang auttaa ihon kuivuuteen ja lisää ihon elastisuutta, joten se sopii myös ylelliseen ihonhoitoon ja aikuiselle iholle. Käyttämämme öljy on luomulaatuinen Ylang Ylang III öljy.

Laventelin eteerinen öljy

Laventelin eteerinen öljy on antiseptinen ja tuhoaa sieniä sekä bakteereja. Se rauhoittaa ihoa sekä nopeuttaa ärtyneen, tulehtuneen ja haavaisen ihon paranemista. Edistää voimakkaasti ihosolujen uusiutumista. Lievittää hyönteisten pistojen ärsytystä. Laukaisee kipuja, lihaskouristuksia ja poistaa lihaksiston ja hermoston jännitystä. Voi aiheuttaa oireita astmapotilaille tai siitepölyallergisille.


Auringonkukkaöljy

Kevyenä öljynä auringonkukkaöljy imeytyy helposti ihoon. Se sopii kaikille ihotyypeille ja suojaa ihoa antibakteeristen ominaisuuksiensa ja E-vitamiininsa ansiosta. Lisäksi se sisältää A- ja D-vitamiineja. Auringonkukkaöljy vahvistaa ja pehmentää ihoa sekä aktivoi ihoa uusiutumaan.

Mangovoi

Mangovoi kosteuttaa ja pehmentää ihoa sekä antaa sille elastisuutta. Se vähentää ikääntymisen merkkejä. Se sisältää runsaasti hyviä rasvahappoja ja E-vitamiinia ja on kuivan ihon tehokosteuttaja. Mangovoi sisältää runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja, jotka vähentävät solujen hapettumista tukevat ihon luonnollista paranemiskykyä.

Mehiläisvaha

Mehiläisvahalla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia iholle. Se suojaa, kosteuttaa ja pehmentää ihoa tukkimatta ihohuokosia. Sen antibakteeriset ominaisuudet pitävät ihon puhtaana ja parantavat myös kosmetiikkatuotteen säilyvyyttä. Tulehduksia vähentävän ominaisuutensa johdosta mehiläisvahasta on apua haavojen paranemisessa. Mehiläisvahan sisältämä A-vitamiini tukee ihosolujen rakennetta ja uusiutumista. Mehiläisvaha, jonka tuoksu on kevyen hunajainen, kiinteyttää myös voiteen rakennetta.

Käyttökokemuksia Ihan Pihkassa -luonnonkosmetiikasta

Ihan Pihkassa -pihkavoide

Pihkavoide 20%

“Mulla on atooppinen iho ja joskus tulee semmosia hikinäppyjä sormien väliin, jotka kutisee. Pihkavoide lievitti kutinaa ja tais vaikuttaa tulehdukseenki parantavasti, ku ne ei punota enää.”

Avaa tuote

Pihkavoide 10%

“Aloin käyttää pihkavoidetta halkeileviin kantapäihini. Kantapäiden pinta oli rosoinen ja kovettunut, myös pieniä halkeamia oli. Parin viikon sisällä muutosta oli ehtinyt tapahtua paljon. Halkeamat alkoivat katoamaan ja kovettumat pehmenemään. Ennen voiteen käyttöä kantapäihini jopa sattui aika ajoin, mutta sekin on kantapäiden tervehtymisen kanssa helpottanut.”

Avaa tuote

Yrttivoide

“Voide toimii hyvin. Ensin tuntu lämpöä ja sitten kutina helpotti. Käsivarressa oli kutiava näppy, jota automaattisesti meinasin raapia. Mutta laitoin siihen sit voidetta. Sama juttu, ensin lämpö ja kutiseminenkin helpotti hetkessä”

Avaa tuote

Tilaa juuri sinulle sopiva tuote

Ihan Pihkassa suomalaisen kuusen pihka

Kuusen pihka ja pihkavoide

Kun havupuu vaurioituu, se erittää pihkaa suojaamaan tätä vauriokohtaa. Pihka suojaa puuta muun muassa bakteereilta, tuhohyönteisiltä ja sienitaudeilta. Samalla periaattella pihka toimii myös iholla. Kun pihkasta tehdään pihkavoidetta, on sitä helpompi käyttää ihon vaivoihin kuten kuiviin kantapäihin tai ihottumaan. Pihka itsessään on tunnetusti tahmeaa, mutta pihkavoide ei ole tahmeaa ollenkaan.