Ihan Pihkassa -perustajaparivaljakon esittely

Hei!

Luonto ja luonnontuotteet ovat olleet mukana elämässäni muodossa tai toisessa niin kauan kuin muistan. Toivo Rautavaaran kirja Mihin kasvimme kelpaavat oli yksi lapsuuteni ja nuoruuteni lempikirjoista. Mummon kanssa poimimme voikukanlehtiä hänen pihaltaan salaatin sekaan. Äitini käytti ruuanlaitossa paljon aineksia, jotka nykyään luokitellaan superfoodeiksi.

Yritin pitkään löytää poimijakursseja sienille ja yrteille, mutta niitä ei sattunut koskaan sopivasti kohdalle. Viime vuonna sitten päätin opiskella luonnontuotealan ammattitutkinnon, siinähän ne poimijakortit samalla tulevat. Tosin astetta ylempänä eli neuvojakorttina ja näiden opiskelujen pohjalta lähti myös idea yrityksen perustamiseen. Tällä hetkellä toimin tuotekehityspäällikkönä meillä HanNaturella, joka valmistaa Ihan Pihkassa -tuotteita. Toimenkuvaani kuuluu pääasiassa tuotteiden valmistuksesta ja tuotekehityksestä vastaaminen. Yrittäjänä tulee kuitenkin tehtyä myös paljon muuta.

Hanna Romppainen

Täällä kirjoittaa Jenni, toinen perustajajäsenistämme. Luonto on ollut osa elämääni ihan syntymästä saakka: esimerkiksi kotona metsä on alkanut jo takapihalta. Luonto on aina ollut minulle sellainen paikka, joka rauhoittaa ja selkeyttää ajatuksia – tästä syystä luonnossa on tullut vietettyä paljon aikaa ja näin luontoa on oppinut tuntemaan ja kunnioittamaan. Perheessämme on myös käytetty luonnontuotteita ja luonnon antimia monin eri tavoin. Löydettyäni pihkavoiteet innoistuin luonnontuotteista uudella tavalla – halusin tällä kertaa itse olla mukana valmistamassa niitä. Halusimme myös osaltamme olla viemässä kosmetiikan maailmaa parempaan suuntaan tarjoamalla ympäristöystävällisiä ja kestäviä vaihtoehtoja. Tällä hetkellä toimin HanNature Oy:n toimitusjohtajana eli toisin sanoen jokapaikanhöylänä. Pienyrityksen toimitusjohtaja tekee kaiken minkä vain ehtii.

Jenni Romppainen

Vastaa

fi