Taianomaista juhannusta

Juhannus, pieni vapaahetki niillekin, joilla vielä ei ole loma. Yötön yö. Keskiyön aurinko. Valoa riittää aamusta aamuun. Suomen kesä on kauneimmillaan. Puiden lehdet luovat vehreää maisemaa joka puolelle. Niityillä vihreän seassa näkyy valkoista, keltaista, pinkkiä, violettia – kesän kukkaloisto on kauneimmillaan.

Juhannus on ollut taikojen aikaa. Erilaiset taiat ovat liittyneet naimaonnen tai hyvän sadon varmistamiseen. Luonto on ollut tiiviisti mukana juhannustaioissa. Kun keräät seitsemän kukkaa ja laitat ne tyynyn alle, näet yöllä unta tulevasta sulhasesta. Kieriskely alastomana niityllä tai kukkavihdalla vihtominen saunassa liittyvät myös naimaonni-sarjan taikoihin tavalla tai toisella.

Juhannustaikojen aika voi olla ohi, mutta luonnon taianomaisuus ei ole hävinnyt minnekään. Kesän vihreydestä ja kukkaloistosta voi nauttia monella tavoin: kukkakimppu maljakkoon, yrttiteetä niittykasveista, salaatin sekaan villiä vihreää tai jalkakylpyyn pari kourallista yrttejä.

Luonnon kasvien kauneudesta voi nauttia myös niitä keräämättä: kävelyretkellä voi ihailla värikästä maisemaa tai jos ikkunasta näkyy metsää tai niittymaisemaa, ei tarvitse edes kävelylle lähteä luonnon kauneutta katsomaan.

Kaunista, aurinkoista ja luonnonläheistä juhannusta kaikille toivottaa koko Ihan Pihkassa -poppoo Hanna, Jenni ja Auli!

Vastaa

fi